Cadet B Masculí................pag 17-18

Pre-Infantil Masculí..........pag 20

Pre-Infantil Femení......... pag 21

Page 3: TORREDEMBARRA BÀSQUET CLUB

3

SÈNIOR “A” FEMENÍ PARTIT AMISTÓS (02-12-2009) TORREDEMBARRA BC 39 LA SELVA ( Primera Catalana ) 45

Partit amistós jugat ahir dimecres. Domini clar de les visitants en el primer quart,

obrint forat al marcador gràcies al domini en la zona de la seva pivot senegalesa, amb un parcial de 15-4 i 11 punts d'aquesta jugadora. S'igualen les coses en el segon període, arribant al descans 11 punts per sota. En el tercer període bona defensa però mal atac. La Selva demostra la seva superioritat fins a tenir 20 punts de avantatge. En el últim període, un canvi defensiu provoca un parcial favorable de 21 a 9, deixant el marcador final més ajustat.

Bona prova pel nostre equip en la recerca del millor estat de forma per afrontar els dos partits de lliga que queden fins acabar l'any. Divendres tant el júnior com el sènior jugaran a Reus contra el Deportiu cadet i júnior. 9 de 23 tirs lliures. 1 triple de Nuria. Silvia 9, Scott, Tere 1, Andrea 4, Farah 8, Nuria 6, Gemma 4, Marina, Cristina, Rosalia 3, Noelia i Sarai 4

PARTITS AMISTOSOS (04-12-2009) (JÚNIOR I SÈNIOR “A” FEMENÍ) REUS DEPORTIU TORREDEMBARRA BC

El divendres, els dos equips femenins van jugar a Reus contra el Deportiu cadet i júnior, respectivament. Pel que respecta al sènior, van guanyar de 4 en un partit en que es van provar diferents tipus de defensa i alguns moviments ofensius. Va faltar concentració, intensitat i cert grau de motivació en alguns moments, però en línies generals es pot qualificar com un balanç positiu.

Les júniors van fer un molt bon partit. Es va perdre de 14, però es va competir durant tots els quaranta minuts. Ritme, intensitat i una clara millora en aspectes tant individuals com d'equip.

Page 4: TORREDEMBARRA BÀSQUET CLUB

4

JORNADA 11 (13-12-2009) C.B.MARTORELL 60 TORREDEMBARRA BC 67

Gran victòria a la pista del segon classificat. La derrota de La Salle de Reus el dissabte feia que les locals en cas de victòria es col·locaven com a líders. Amb aquest al·licient extra es presentava un partit força complicat. La primera part, de tu a tu, amb un ritme molt alt, acaba amb 10 punts de avantatge pel Martorell. Un excessiu nombre de pilotes perdudes provoca aquesta diferència al marcador. En el tercer període, es veuen els millors minuts de la temporada. Parcial de 5-26, encara que es fallen 10 tirs lliures.

Espectacular defensa a tota pista, permetent només 2 cistelles de pista més un tir

lliure a un equip que tenia un balanç de 9 victòries i 1 derrota fins aquest partit. En atac, les pilotes interiors carreguen de personals a les pivots locals. Cap al final d’aquest període, quan aquest recurs s’esgota, apareixen els tirs exteriors amb dos triples casi seguits, marxant amb 44-55 a falta d’un quart. L’equip manté un bon nivell els últims 10 minuts i aconsegueix una victòria que fa pensar que, si es continua entrenant bé, s’ha d’anar recuperant posicions en la classificació. Enhorabona a tot l’equip.

Silvia 13, Gemma 8, Erika 11, Sarai 8, Farah 13, Nuria, Scott 6, Noelia 3, Rosalia 3 i Andrea 2. 25 de 46 tirs lliures.2 triples de Gemma

Page 5: TORREDEMBARRA BÀSQUET CLUB

5

L’ALTRE CRÒNICA

Pot ser per la victòria, pot ser perquè arriba Nadal o pot ser perquè sí… aquí va la veritable crònica del partit contra el Martorell. Aquí expliquem el que de veritat va passar en aquest gloriós partit. D’entrada, el desplaçament a la gèlida pista del Martorell, (serà casualitat però sempre que anem fa un fred de…nassos) ja es presentava complicat. No pel nivell del rival, no per la baixa d’alguna jugadora, no... sinó perquè fins l’últim moment faltava un cotxe pel desplaçament. Finalment, amb l’inestimable i innegable col·laboració dels pares de sempre, el cotxe de rigor de les jugadores i el micro-bus-space-servei privat de l’equip, totes les jugadores, el nombrós quadre tècnic, la encara més nombrosa afecció i sobre tot Fernando Moreno, arriben a Martorell. Per cert, entre els seguidors s’ha de ressaltar la baixa per febre d’uns fixos i l’alta d’un seguidor que es va fer sentir en mig del guirigall de l’afecció local (sic).

La cosa no pintava bé. L’escalforeta del vestuari invitava a no sortir a la pista. Creuar la porta i un fred glacial provoca que en l’habitual tanca-portes/treu-claus del vestuari, la Rosalia, trigués una mica més del compte en sortir. La cosa es continua complicant. L’ordinador portàtil que ha de fer les estadístiques té un problema al colze que l’aconsella no arriscar-se a una lesió més greu apuntant tantes pilotes perdudes i ens quedem sense dades. Bé, això fa mala olor.

Per començar el partit, alguna jugadora, i sense avís ni permís del cos tècnic, que mai permetria una cosa així, decideix que ha de fer alguna cosa en aportació a l’equip i intenta "camelar-se" a l’àrbitre. Una vegada acabat el partit, i amb 46 tirs lliures a favor, es pot arribar a pensar que la tàctica ha donat els seus fruits. S’haurà de tornar a provar. Comença el partit i, oh sorpresa, nosaltres correm, les locals també corren, tenen presa com nosaltres? No, és l’única manera d’entrar en calor en aquest "punyetero" pavelló. Les nostres s’han oblidat la seva revisió periòdica amb l’oculista i confonen el "xaleco - avenies" de les seves companyes amb el blau de les samarretes de les locals. I vinga a donar-lis pilotes, i vinga a passar-li al contrari. Fernando Moreno a la banqueta s’estira del bolquer. Això no pot ser. Hem de canviar alguna cosa.

Poció màgica, trèiem els bulldozers i a mossegar. Les de casa no s’ho esperen. La

Farah es fa una casa parellada a la zona però ha d’anar a la banqueta a agafar la bombona d’oxigen. Gemma es confon de línies, pobreta, cada dia em preocupa més, i clava dos triples pensant que està tirant de dos i ens dóna avantatge. L’últim període Sílvia continua buscant els euros que li cauen per la pista, Sarai continua creuant la pista amb el seu “gracejo” habitual per “deleite” del “senyor colegiado”, el Pep comença a treure’s roba en el que es pot convertir amb un escàndol públic, a Erika ja no se li escapen les pilotes de les mans, a la Rosalia i a l’Andrea, li diu l’àrbitre que ja està bé de repartir postals de Nadal, les envia a descansar, la manta que tenien les jugadores de la banqueta sobra i a Fernando Moreno se li cauen els gomets que li quedaven. Guanyem. No està malament. Tornada feliç a unes hores del diumenge a la nit que no toquen i fins a la pròxima. Ostres, quin fred que feia…

Page 6: TORREDEMBARRA BÀSQUET CLUB

6

JORNADA 12 (19-12-2009) TORREDEMBARRA BC 71 AAEET MASIA BOU "A" 51

Tercera victòria consecutiva del sènior femení. En aquesta ocasió contra el AAEET de Valls en un partit incòmode pel fred al pavelló Els Caus a on s’ha hagut de jugar, i pels 40 minuts de zona molt tancada de les visitants.

S’ha resolt amb certa solvència, dominant el rebot i amb ratxes d’encert en el tir

exterior. S’ha de destacar l’actuació d’Andrea amb 10 rebots, 10 punts i 15 de valoració, i el debut en competició oficial de la júnior Cristina, que també ha estat encertada en els minuts que ha estat a pista.

Des de l’inici les locals s’han posat per davant, 11-2, acabant el primer període 8

per dalt, avantatge que es manté al descans : 39-31. En la tercera part es trenca el partit, combinant pilotes recuperades i llançament exterior, fins a 7 triples en 30 minuts, arribant a la màxima diferència de 26 punts : 62-36. S’ha de remarcar que sis jugadores diferents han anotat mes enllà dels 6’25 mts, i que 11 de les 12 que han disputat el partit han anotat.

A l’últim període s’han mantingut les diferències. Partit irregular, no brillant, però que ha estat suficient per remarcar la recuperació de l’equip pel fet de ser la tercera victòria seguida i per la millora en el seu joc. Aquestes vacances de Nadal s’haurà d’aprofitar per carregar bateries i començar l’any amb tres victòries en el final de la primera volta el que permetria arribar a la meitat de la lliga amb balanç positiu.

16 de 26 en tirs lliures.7 triples: un de Tere, Scott, Nuria, Noelia i Cristina, i 2

d’Erika. Silvia 8, Scott 5, Erika 10, Sarai 2, Andrea 10, Nuria 7, Gemma, Tere 5, Cris 6, Noelia 7, Farah 8, Rosalia 4.

Page 7: TORREDEMBARRA BÀSQUET CLUB

7

PARTIT AMISTÓS (30-12-2009)

TORREDEMBARRA BC 43 SAMA (1ª Catalana) 79

El Torredembarra perd clarament contra el Sama de primera catalana. Bona pedra de toc com a preparació pel nostre sènior. En la primera meitat s'han

vist superades pel bon nivell de les visitants, amb contraatacs ràpids, domini del rebot i encert en el tir. La segona ha estat una mica més igualada però el resultat final parla clarament de quin equip ha dominat al llarg dels 40 minuts. El balanç d'aquest primer partit amistós de nadal és positiu. El dilluns un altre partit, en aquest cas contra el Ploms, que milita a Copa Catalunya. Aquests amistosos contra equips de categories superiors han de servir per la posta a punt de cara als pròxims quatre partits de lliga del mes de gener: Gavà, Montpedròs, Valls i Viladecans.

9

SÈNIOR “B” FEMENÍ JORNADA 10 (12-12-2009) ÒXID TORREDEMBARRA BC 55 CB SALOU EMIMON 25

Partit fàcil per les noies de Torredembarra que amb una gran defensa van derrotar contundentment al Salou. Balanç de 5 victòries i 5 derrotes a falta d’un partit per finalitzar la primera volta.

Al primer quart va ser igualat i la zona rival, molt tancada, dificultava l'atac. La defensa era bona encara que alguna errada posava el 10 a 9 al final del quart. Al segon el percentatge de tir exterior no va ser bo i només els contraatacs van donar un avantatge de 6 punts a la mitja part, 23 a 17.

Desprès del descans la gran defensa i el joc d'equip va deixar clar la superioritat del Òxid Torredembarra BC al marcador.

Esperem, amb el partit del dissabte, arribar al descans de Nadal amb una victòria a Alcover. Felicitats a tot l’equip.

JORNADA 11 (19-12-2009) C.E. ALCOVER 13 ÒXID TORREDEMBARRA BC 77

Contundent victòria de les noies del Òxid Torredembarra a l’últim partit de la

primera volta. Cal ressaltar el baix nivell de l'equip contrari, però això va servir per fer moltes rotacions per a repartir minuts i practicar les jugades ofensives i les variants defensives.

Al primer quart el joc era imprecís i amb poca eficàcia davant de la cistella rival. La defensa era bona, però les pilotes perdudes i sobretot les errades al tir portava l'equilibri al marcador 7 a 12.

Al segon quart la defensa a tota la pista i el domini del ritme de joc va sentenciar al partit amb un parcial de 0 a 30.

Desprès del descans les noies d'Alcover van defensar en zona i el tir exterior va ser molt bo, a més d'aconseguir moltes cistelles en contraatac. La diferencia final es fruit del

Page 10: TORREDEMBARRA BÀSQUET CLUB

10

bon treball d'equip a les accions ofensives i de la bona disposició per la defensa per tal de dificultar l'atac rival.

Amb un balanç positiu, per primera vegada a la temporada, arriben les vacances de Nadal. L'equip seguirà entrenant a fi de preparar els primers partits de la segona volta contra rivals directes a la classificació.

Voldria destacar a totes les noies de l'equip que defensan els colors del club, amb moltes hores de dedicació per preparar la competició, així com de l'entrenador ajudant per la seva gran aportació de suport tècnic:

Mireia Garcia, Sonia Gallego, Yoli Alabart, Tati Plà, Núria Soler, Marta Muñoz, Esther Lizalde, Charo López, Lídia Julià, Cristina Bautista, Vanessa Rodríguez, Natàlia Pérez, Lourdes LLima i Carles Cantón.

Bones festes a tots. Manuel Rubio. Entrenador Òxid Torredembarra BC.

11

SÈNIOR MASCULÍ JORNADA 11 (12-12-2009) TORREDEMBARRA BC 73 AAEET MASIA BOU "B" 56

POL. COMARCAL EL VENDRELL 83 TORREDEMBARRA BC 37

Derrota del júnior femení davant el líder del grup en un partit força complicat per a les nostres. Les visitants no es van poder trobar en cap moment amb un bon nivell ofensiu a causa de la pressió defensiva que les locals van exercir. La falta d’intensitat i concentració defensiva va permetre a les locals encistellar a plaer. Tot i el resultat, bon treball noies. Cal continuar treballant!

18-9;20-5;16-10;29-13, 6 de 12 en tirs lliures.

Nuñez 10, Molle 3 (1 triple), Fuentes 4, Cristino, Lorente 5 (1 triple), Paños, Mateu 4, Virgili 5 (1 triple), Recasens 6.

JUVENIL FEMENÍ JORNADA 4 (12-12-2009) C.B. MORELL 15 TORREDEMBARRA BC 74

Victòria del júnior femení a la competició escolar davant d’un rival que tot i la

diferència al marcador va lluitar fins al final. Tot i això, el marcador no s’apropa gens a la realitat, ja que va faltar concentració defensiva, i més precisió a l’hora de finalitzar accions d’atac. Aquest aspectes s’hauran de treballar força als entrenaments. Bon treball, a continuar amb aquesta línia.

JÚNIOR MASCULÍ JORNADA 10 (12-12-2009) TORREDEMBARRA BC 84 C.B SALOU "GROC" 35

Resultat ampli i una mica enganyós. Els de Salou només van avançar-se a l’electrònic amb un 0-1 i 2-3, a partir d’aquí, ja no van existir. Un equip molt fluix que no va plantar cara en cap moment.

Els torrencs van tenir molt d’encert a l’atac, motivant tanta diferència al

marcador, però com sempre els hi va faltar defensa ja que no va ser mol intensa i van robar poques pilotes per sortir en contraatac. Només el desencert dels visitants i la inferioritat en el rebot feia que els torrencs agafessin la pilota i sense gaire dificultat es plantessin fàcilment davant de la cistella contraria per fer punts. Partit que ha servit per donar minuts a tots els jugadors i practicar jugades diferents d’atacs estàtics.

Felicitar als jugadors que amb el seu compromís han aconseguit arrancar

una victòria per equilibrar aquesta primera fase amb quatre victòries i quatre derrotes. Només cal insistir en la defensa que ha de servir per millorar el nostre nivell de bàsquet.

MATA 5, MARTIN 8, CAMPOS 14, CENDÓN 2, PIE 15, CABALLÉ 11, CAÑELLAS, ESCUDÉ 12, MA 4, JIMÉNEZ 13.

16

CADET “A” MASCULÍ JORNADA 10 (13-12-2009) PUIGCERVER LA SALLE "GROC" 74 TORREDEMBARRA BC 23

Últim partit de la primera fase de lliga, els reusencs arriben a aquest partit com a líders, únics invictes de la competició. A l'inici del "matx" l'equip local es va trobar amb un Torredembarra amb autoritat i caràcter. El partit en aquests primers 10 minuts va ser d'un alt nivell dels nostres nois, competint de igual a igual contra un gran equip. Poc a poc, el nostre nivell de intensitat va anar baixant i l'equip reusenc es va fer molt fort, sobretot en defensa, permetent-lis recuperacions ràpides i cistelles senzilles que van ocasionar una ràpida diferència al marcador. El fet de competir amb els millors ens fa elevar el nostre nivell. Hem d'intentar competir durant tot el partit. Ha estat una primera fase molt important per poder jugar al costat del millor bàsquet de la província, a partir d'ara comença la nostra lliga! .

CADET “B” MASCULÍ JORNADA 10 (12-12-2009) TORREDEMBARRA BC 84 CN REUS PLOMS 86

Derrota a la pròrroga contra el líder desprès d'un gran partit de tot l'equip. El millor partit de tota la temporada. En la primera volta, a Reus, es va perdre de 30 i, ara, es va escapar la victòria per la mínima.

Al partit del dissabte, encara que el marcador sigui desfavorable per pocs punts,

durant el partit es va veure un joc molt complert amb fases de atac organitzat i d'una defensa intensa, en poques paraules un bon bàsquet. Per aconseguir 24 punts a favor al tercer quart son moltes les coses que s'han fet bé.

Només l'encert del rival i el nerviosisme a l’últim quart va derrotar injustament al

millor equip del partit, el cadet B del Torredembarra BC. Acaba la primera fase amb 7 victòries i 3 derrotes i la sensació que l’equip creix amb

joc i amb la unió de grup que lluitarà a la segona fase amb els millors equips del seu nivell.

Al Nadal seguirem treballant per millorar tècnica i físicament.

Page 18: TORREDEMBARRA BÀSQUET CLUB

18

Personalment, donar les gràcies a tots els nois pel seu esforç i compromís, per donar una molt bona imatge del bàsquet que es fa a Torredembarra. Als pares de l’equip per animar sense descans durant tots els partits jugats i pel suport al treball realitzat.

20

PRE-INFANTIL MASCULÍ JORNADA 10 (12-12-2009) TORREDEMBARRA BC 32 AB EL VENDRELL 39

Últim partit de la primera fase de lliga amb un balanç positiu. S'està conformant un equip compacte i unit, que treballa i que està millorant a cada entrenament i a cada partit.

En aquest cas, tot i perdre als últims minuts, s'ha de dir que en tot moment vàrem

competir, i que el partit va estar molt igualat pel treball dels nostres nois, sobre tot en defensa. Ens va permetre recuperar moltes pilotes però que no vàrem poder ficar a la cistella pels llançaments poc apropiats.

21

PRE-INFANTIL FEMENÍ JORNADA 9 (12-12-2009) REUS DEPORTIU "A" 73 TORREDEMBARRA BC 22

Bon partit del preinfantil femení davant d’un rival molt superior. Bona actitud de les jugadores a nivell de joc. La milloria és notable, però és necessari una millor predisposició de totes les jugadores a l’hora de treballar als entrenaments. Tot i això, molt bon treball, ànim i a continuar treballant!

JORNADA 10 (18-12-2009)

TORREDEMBARRA BC 12 A.B. SALLE TARRAGONA 62

Partit força complicat del preinfantil femení contra un rival molt superior. Tot i que el treball

de l'equip va ser bo, no es va poder plantar cara a l'equip rival. Molt d'ànim noies! el balanç d'aquest any es positiu. Espero que pel 2010, l'equip quedi consolidat i poder continuar fent un bon treball entre totes! Felicitats noies!, Bon Nadal, Ah! ...i a entrenar aquestes festes!